torstai 19. helmikuuta 2015

Savonlinna

Hiihtoloma alkaa lähestyä loppuaan ja vaikka kuinka päätin että teen tällä viikolla ahkerasti kouluhommia, niin (yllätys yllätys) mitään en saanut aikaseksi. Nytkin voisin olla ahkera ja lukea tuolla pöydällä lojuvaa The Business of Tourism kirjaa, mutta sen sijaan ajattelin tulla kertomaan viime viikonlopun savonlinnan reissusta. Hah joo tiedän, oon ahkera opiskelija (Nooot) ja silleen. Tässä siis tarinointia reissusta kera Snapchat-kuvien.



Me tosiaan lähdettiin muutaman kaverin kanssa viime lauantaina ajelemaan kohti Savonlinnaa, jossa yksi meidän kavereista nykyisin opiskelee. Musta oli ihan huippua kerrankin viettää ystävänpäivää jotenkin muutenkin kuin vain kotona istumalla ja pienimuotoinen roadtrip kavereiden kanssa kuulosti hyvältä suunnitelmalta. Lauantaina oma herätys oli jo siinä seitsemän aikaan ja aamu kuluikin siinä että alkuun aamukahvit naamaan, pikainen suihku ja viimehetken pakkaukset. Sitten lähdinkin matkaamaan Espooseen josta päästiin lähtemään matkaan joskus kymmenen jälkeen. Mulla oli myös mukana pikkusiskon GoPro-kamera, koska ajattelin tehdä pienen videon meijän reissusta. Tietysti olisi ollut hyvä ehkä ensin harjoitella ton vempaimen käyttöä, koska reissun jälkeen tajusin että olin osittain ottanut vain valokuvia ja esim. alkureissun videoita en ollut ottanut ollenkaan :D No mutta ehkä mä jonkin näköisen pätkän saan ensi viikolla kasattua. 



Matka Savonlinnaan kesti meiltä n. 5 tuntia kahden pysähdyksen kanssa ja suurimman osan matkasta ajoi meidän ihana Saara. Lähempänä Savonlinnaa oli pakko pysähtyä ABC:llä syömässä, koska nälkä alkoi olla liian kova. Savonlinnaan saavuttiin siis siinä puoli neljän aikaan ja kun päästiin Sofian kämpille niin olin ihan valmis ottamaan pienet päikkärit. Onneksi Sofia oli arvannut että saatetaan olla hieman väsyneitä matkasta ja perillä odotteli juuri keitetty kahvi. Hetken aikaa siinä koomailtiin ja katsottiin jotain ihan sairasta ohjelmaa ihmisistä jotka täyttää eläimiä työkseen kunnes illan emäntä alkoi valmistamaan meille ruuaksi tortilloja ja tacoja.   

 Oltiin Krissen kanssa sattumalta päädytty valitsemaan samaiset viinit, itsellä kuitenkin vähän pienempi pullo. Krissen sanoja lainatakseni kuvassa "Yksinhuoltaja viini".
 

Kun oltiin saatu mahat täyteen niin alkoikin iltaan valmistautuminen. Eikun ensimmäisten juomien korkkaaminen, youtubesta musat soimaan, mekot päälle ja meikkiä naamaan. Mullakin oli pitkästä aikaa panostus fiilis ja halusin laittaa päälleni mekon. Kyseisen mekon ostin muuten viime keväänä Itävallasta ja se oli nyt vasta ensi kertaa päällä. Sen lisäksi Sofia jaksoi vielä väkertää mun hiuksiakin ja kreppiraudan avulla vähän tuuhennettiin mun fledaa ja tehtiin pieni kohotus mun etuhiuksille. On mulla ihania kavereita.

Alottelut sujui leppoisasti ja yhdentoista jälkeen lähdettiin tuuleen ja tuiverrukseen vaeltamaan kohti baaria. Onneksi kävelymatka ei ollut kovinkaan pitkä ja pian saavuttiin Colo nimiseen yökerhoon. Alkuilta (vai pitäiskö tässä sanoa alkuyö?) meni mukavasti Karaokepuolella ja tuli muuten kokeiltua paljon sellasia biisejä mitä en ikinä oo ennen laulanut. Tällaisia ensimmäisiä kokeiluja oli mm. Wonderwall, Like a Virgin ja Mombasa. Kun laulaminen ei enää innostanut siirryttiin pubin puolelle, jossa joku mies kitaransa kanssa esiintyi. Illan aikana tuli kumottua muutamat sidukat ja henkeä raikastavat shotit naamaan ja hämmentävää on etten kertaakaan illan aikana eksynyt tanssilattialle. Lähdettiin fiksuina kotia kohti jo ennen pilkkua, tietysti kebab-mestan kautta. 

 
Seuraavana päivänä heräiltiin siinä puolenpäivän aikaan ja yllättäen isommilta krapuloilta vältyttiin. Muutama tunti hengailtiin ja katsottiin Ottolapsi elokuva kunnes lähdettiin takaisin kohti Etelään. Matkaan lähdettiin vielä auringon paistaessa ja alkumatkasta tuli kyllä ihastelua niin nättiä taivasta. Jälleen kerran matkan aikana pysähdyttiin kahdesti ja kotosalla olin vasta iltasella. Sen sanon että varsin mukavat pari päivää oli ja olisin milloin vaan valmis lähtemään tollaselle reissulle uudestaan.

Tulipas tästä pitkä selostus, mutta ehkäpä tuo ei nyt haittaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti