keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Los Angeles fiiliksiä


Mulla on enää alle kuukausi seuraavaan reissuun, joten eiköhän nyt oo hyvä aika asettaa itselleen tavoite että nää vanhat reissupostaukset julkaisuun tuolta luonnoksista ennen uutta matkaa. Jatketaan näitä reissujuttuja Los Angelesista. Ajattelin näin alkuun kertoa ihan yleisesti mun fiiliksiä tuosta enkelten kaupungista. Me vietettiin yhteensä 6 kokonaista päivää losissa ja asusteltiin koko tuo aika Hollywood Hotellissa, osoitteessa 1160 N. Vermont Ave. Hollywood, CA 90029. Näin jälkikäteen en oo ihan varma oliko toi hotelli sijainniltaa kaikkein paras. Plussaa oli tietysti se että metroasema sekä muiden julkisten (esim. rapid metrojen) pysäkit oli ihan pienen matkan päässä, mutta muuten tolla alueella ei mun mielestä hirveästi ollut mitään elämää. Siistiä tosin kyllä oli se että meidän partsilta näkyi valoisaan aikaan Hollywood kyltti :D Hotelli oli neljän tähden hotelli, mutta mä itse ehkä olisin arvostellut sen kolmen tähden laaduksi ennemminki. Mutta kuitenkin ihan perus hyvä hotelli! Hotellissa oli muuten aivan ihanan tunnelmallisen näköinen sisäpiha, jossa ilmeisesti kesä-aikaan toimii joku drinkkibaari. Tän lisäksi haluun vielä kehua hotellin aamiaista. Muuten aamiainen oli aika perus jenkkimeininkiä, eli perus pullamössöleipää, vohveleita, muroja yms. mutta näiden lisäksi joka aamu oli tarjolla myös tuoretta munakasta. Oli ihan parasta joka aamu itse päättää mitä täytteitä juuri sinä aamuna teki mieli syödä. No mutta eipä enempää tuosta meidän hotellista, ajattelin että voisin näin pienesti siitä vain jotain kertoa :)

Myönnän heti alkuun että mulla ei oikeastaan ollut mitään selkeätä mielikuvaa kaupungista ennen meidän reissua. Tiesin kyllä että kaupunki on aika hajanainen ja välimatkat pitkiä, mutta kyllä se ehkä mua paikan päällä vähän ärsytti. Henkilökohtaisesti tykkään niin paljon enemmän paikoista, joissa on esimerkiksi kunnon keskusta. Kaupungin alueista ehdottomasti mun lemppareiksi nousi Santa Monica sekä Beverly Hills. Santa Monica oli sellaista chilliä ranta-aluetta ja Beverly Hills taas sitä hienosto-aluetta, josta haaveilisi joskus ostavansa jonkun hulppean omakotitalon ;) Ajankohta meidän reissulle ei ehkä ollut mikään parhain, ja mulla on vahva usko että esimerkiksi kesällä tuo paikka antaisi niin paljon enemmän irti itsestään. Me myös satuttiin olemaan tuolla siihen aikaan kun tuolla riehui pieni myrsky. Vähän alkuun ehkä naureskeltiin että onko nää rankkasateet näille tosissaan kunnon storm josta uutisissakin varotellaa, mutta lopulta tajuttiin että kyllä se taisi olla aika paha heidän mittapuussaan. Ei nimittäin juurikaan mitään viemäreitä kaduilla näkynyt, eli ihan kivasti siellä sateiden vuoksi kadut tulvi ja myös kukkuloiden mutavyöryt vissiin tuhosi taas aika kiitettävästi ihmisten koteja. Noikin on kyllä näin suomalaisen mielestä sellasia asioita, mihin voisi ehkä ennakkoon varautua, kun ymmärtääkseni niitä nyt tuolla kuitenkin sen kerran vuodessa on.
 



 
Näin loppuun vielä muutama sananen kaupungin julkisesta liikenteestä. Kuten jo alussa sanoin niin yksi meidän hotellin plussista oli se että se sijaitsi julkisen liikenteen pysäkkien lähdeisyydessä.
Meillähän ei siis ollut reissussa autoa käytössämme, vaan kuljettiin joka paikkaan julkisilla. Olin ennen reissua vahvasti auton vuokrauksen kannalla, koska kyllähän kaikki sitä kovaan ääneen hehkuttaa että sitä tarvitaan. No tässä tulee sitten mun mielipide kyseiseen aiheeseen; en itse kokenut minkään näköistä ongelmaa liikkua kaupungissa ilman omaa autoa. Jokaiseen paikkaan mihin suunnattiin pääsi hyvin ilmankin ja varsinkin kun liikkui pidempiä matkoja kaupungin halki, niin bussilinjat oli suunniteltu tosi hyvin. Me ostettiin meille julkisissa toimivat tap cardit ja niihin pystyi aina automaateilta lataamaan niin kertamatkoja kuin myös päivälippujakin. Yksi iso miinus tuossa julkisessa liikenteessä on se että matkoihin täytyy varata runsaasti aikaa, eli siis matkat ihan oikeasti kesti. Sanoisin siis että julkisella liikenteellä pärjää Los Angelesissa, mutta ajallisesti se ei ehkä oo kaikista paras ratkaisu. Saa nähdä josko ens kerralla (joo oon varmasti joskus lähdössä uudestaan) kuitenkin vuokraisi sen oman kulkupelin. Ainii ja pitää vielä sanoa että kaikki bussikuskit oli aivan sairaan ystävällisiä! Aina iloisesti auttamassa kun mä kipitin kysymään neuvoa, että missä pitäisi jäädä pois :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti